Ik en mijn lichaam: partners in LOVE


Danku, bekende lingeriezaak uit Amsterdam, om mijn lichaam te ‘omvangrijk’ te vinden voor jullie exclusieve collecties. Danku, om meer dan 100 BH’s in jullie assortiment te hebben waarvan er geen enkele mij past. Danku, om mij te suggereren dat een bodysuit of een jurkje heel goed bij mijn lichaam zouden passen, maar dat ik niet moet dromen over een verleidelijk lingeriesetje. Ik weet het, er klinkt een beetje boosheid en cynisme doorheen mijn woorden, maar … eigenlijk ook een f.uck you! Niet naar mezelf deze keer, maar naar al die normen en definities die bepalen waaraan een vrouwenlichaam moet voldoen om sexy te zijn. Ik heb ze heel lang geloofd. Al die overtuigingen en conditionerende gedachten zaten verankerd in mij. Dat ik pas mooi en vrouwelijk zou zijn als mijn taille minstens 20 cm smaller zou zijn dan ze nu is. Ik liep er een paar weken geleden ook nog tegenaan toen ik de eerste les Burlesque volgde. Iets waar ik heel lang naar uitgekeken had. Maar ai …. wat kwam ik mezelf tegen! Ik was niet alleen de oudste uit de groep, mijn been staat ook nog eens scheef waardoor ik niet op hakken kan dansen. En dat maakte me enorm onzeker. Ai. Iedereen showgirl, behalve ik. Dat dus. Ik kan nu zien dat beide voorvallen – de dansles én de afwijzing van de lingeriewinkel – net een bijzonder groot cadeau voor me zijn. Want weet je wat? Ik ga niet meer twijfelen. Ik laat niet meer bepalen wat mooi is en wat sexy is en wat nodig is voor een vrouw. Ik heb dan ook beslist de danslessen te blijven volgen, maar op mijn manier. Op blote voeten. Zonder showgirl-pose, maar met podiumallures die binnen in mezelf zitten. Sensualiteit van binnenuit. Een paar weken geleden ben ik voor ’t eerst in mijn leven écht de dialoog met mijn lijf aangegaan. Betrek ik haar in mijn werk, in mijn dagen, in mijn leven. Ze hoort erbij. Mijn lichaam en ik zijn een team en we gaan voortaan samen door het leven. Hand in hand. Als partners in love. En dat voelt fantastisch. Ik heb mijn onzekerheid van me afgegooid en voel me deze dagen VANBINNENUIT mooi. Ik ben nieuwe kleren gaan kopen die mijn lichaam voor mij hebben uitgekozen. Waarin zij zich goed voelt, of ze nu voldoen aan de laatste vrouwenmode of niet. Sinds lange tijd heb ik geen zwart gekocht, maar wit en kleur J Wil je weten hoe ik de connectie met mijn lichaam weer hersteld heb? Hoe ik haar kan eren en oprecht blij kan zijn met haar, ook al heb ik momenteel confectiemaat 42-44? Ik nam er vorige week een podcast over op. Je kan hem hier beluisteren. Een fijne, glorieuze dag, voor jou én je lichaam xxx Katya PS Ik ben een aanbod aan 't maken dat te maken heeft met dit thema. Speciaal voor vrouwen die 'beyond definitions' willen gaan en willen leren zich sensueel en aantrekkelijk te voelen IN zichzelf. Mmmmmm ;-) Een combinatie van dans - female erotic leadership met contact met je lichaam als rode draad. Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat het me weten, dan zet ik je op een speciale mailinglijst xxx En louter ter info ... bijgaand setje wilde ik kopen, maar kan dus niet omdat mijn omtrek 5 cm te groot is ...


Recente berichten