'Ben ik dan niet ondankbaar en egoïstisch?'

'Ben ik dan niet ondankbaar en egoïstisch?' BAM! Meteen een vooroordeel met betrekking tot het 'hebben van verlangens' dat ik zo vaak hoor. 'Ik ben tevreden met wat ik heb. Ik heb goed werk, ben gezond, heb gezonde kinderen. Volstaat dat niet? Waarom persé meer willen als ik dat niet voel?' De mannen van 365 dagen Succesvol omschrijven het heel mooi: 'Het hebben van een oké leven belet je van het hebben van een fantastisch leven.' En zo is het. En daar is helemaal niets egoïstischs of ondankbaars aan. Sterker nog: persoonlijk denk ik dat het bijna onze plicht is om onze verlangens au sérieux te nemen. Ze passen namelijk perfect bij ons. Omdat verlangens een kompas zijn in het leven. Een kompas op weg naar het ten volle leven van datgene wat EXACT bij jou hoort. Ik heb nooit een verlangen gehad om te gaan benji-springen.

Simpelweg omdat dat niet bij me past en dat mezelf en andere mensen niet zou dienen. Maar ... ik heb wel heel sterk een verlangen gehad naar het zelfstandig ondernemerschap. En naar reizen. En naar dansen. En naar een goede partner waarmee ik mijn vrouw-zijn helemaal zou mogen ontdekken. Waarom? Omdat die specifieke verlangens bij mij passen. Omdat ze me in staat stelden om vervulling in mijn leven te ervaren én bij te dragen aan iedereen om me heen. Ik ben op deze wereld - net als jij en iedereen - om specifiek mijn talenten bij te dragen. En die talenten komen optimaal tot bloei als je eerst je verlangen au serieus neemt en durft te erkennen. En dan gaat de bal aan het rollen ... Van de ene stap, komt de volgende stap en dan weer de volgende en ga zo maar door! Dus, mooi mens, als jij van jezelf weer eens vindt dat je te veel verlangt, te ambitieus bent of je jezelf egoïstisch of moeilijk voelt, cut the crap! Het is niet waar. Verlangens zijn inherent aan het leven.

Een kind zou nooit leren lopen als hij het verlangen niet zou voelen de wereld te gaan verkennen. Op 10 februari kom je haarfijn aan de weet wat jouw verlangens zijn en leer je via de Acces Tools hoe je ze ook daadwerkelijk kunt vervullen. Ook al ben je nu misschien nog bang dat je je leven helemaal op zijn kop moet zetten en durf je ze nog niet te voelen .... nét dan ben je al helemaal superwelkom! Het is zo de moeite waard je leven in handen te nemen! Echt, je hebt er maar één en DAT IS NU xxxx Nog tot dinsdag 15 januari aan early birdprijs trouwens. Check it out, right HERE! Fijn weekend!

Op de top van de berg dankzij een VERLANGEN dat ik had!


Recente berichten