Hoe mijn moeder me inspireert ...


Lief mens, durf te leven! Dat is mijn wens voor jou in dit nieuwe jaar. Durven leven. Het klinkt zo eenvoudig, want ... dat is toch wat we als mens doen, hé: leven. Maar toch ... er is moed voor nodig. En een besluit. Een keuze die je te maken hebt. Ik weet er alles van. Echt alles.

Omdat ik zelf de afgelopen maanden dubbel en dik met mijn neus op de feiten ben gedrukt. De feiten dat ik eigenijk bang was om me écht te committeren aan mijn leven. Omdat ik simpelweg BANG was het ook weer te verliezen. Mijn grootste inspiratiebron op dit moment, is mijn moeder. Ze is ernstig ziek. En de afgelopen maanden hebben in teken gestaan van doktersbezoeken, onderzoeken en slechte diagnoses. Maar toch: ondanks haar penibele situatie, kiest zij ervoor om toch te durven leven.

Zij pakt haar momenten. Hoe broos ook. Doorheen haar angsten en twijfels. Niet wetende hoe haar situatie er over een maand zal uitzien. Gisteren nog. We waren op de terugweg van Gasthuisberg in Leuven. We hadden slecht nieuws gekregen. Een grote schok. Haar wereld stortte in en ze voelde zich wanhopig en verloren. Een paar momenten. Meteen nadien, bij een kop koffie in de ziekenhuiskantine, sprak ze: 'Ik WIL nog leven.' En dat deed ze. Op de terugweg naar huis, zei ze zich gelukkig te voelen om ons samenzijn in de auto. Zijzelf, mijn vader, Paul en ik. Ze had dus al een andere keuze gemaakt. En koos ervoor zich gelukkig te voelen ondanks het feit dat haar ziekte misschien de overhand zou kunnen nemen. Daarin inspireert ze me. Zij is haar gezondheid, vitaliteit, flarden van haar geheugen verloren, maar ... ze KIEST ervoor zich te blijven openen voor wat er wél is. Dat is ook een rode draad doorheen het evenement dat Heidi Van den Heuvel en ikzelf gaan neerzetten op 10 februari. 'Mens, durf te leven!'. De naam van ons event staat er al even, maar nu pas kan ik hem tot in de diepte doorvoelen. Tijdens deze dag reiken Heidi en ik je tools aan die je in staat stellen ook de keuze voor jouw leven te gaan maken.

We gebruiken 'verlangens' als generator om de flow van je leven op gang te brengen en we leren je super-toepasbare tools uit Acces Consciousness die je in staat stellen om voorbij te gaan aan de angsten die je misschien hebt om je werkelijk te committeren aan JOU. Je leest er HIER meer over. Tot 15 januari geldt er een vroegboekkorting en betaal je 65 euro (incl. BTW), nadien is dat 75 euro. Tot slot wil ik je vertellen dat ik zelf ook weer beetje bij beetje boven water kom. Het feit dat dit mijn eerste nieuwsbrief in lange tijd is, is het bewijs ;-) De rest van de dag heb ik zin om mijn website te actualiseren en zo bij te dragen aan jouw zaken van het hart. Je bezielde zaken. <3 Heel veel liefs en ik hoop heel erg je live in Turnhout te mogen ontmoeten op 10 februari. Nogmaals: hier lees je er meer over en HIER kan je je gelijk aanmelden. Veel liefs, Katya xxx