Plannen of flowen?

Ik heb het nooit op agenda's gehad. Vond dat iets voor mannelijke ondernemers. Naar mijn gevoel stond dat haaks op het vrouwelijke ondernemerschap dat ik wil vormgeven: -een ondernemerschap, waarin ik niet ga hangen of trekken, maar zaken laat ontvouwen -een ondernemerschap, waarin ik besef dat mijn zaak een tool is om als mens te groeien -een ondernemerschap, waarin ik de tijd en de ruimte neem om processen in mezelf aan te gaan én te transformeren. Alles wat ook maar naar planning rook, riep een allergische reactie bij me op. I know ... ik kan soms best extreem zijn. Tegenwoordig doe ik het anders. En plan ik elke ochtend het verloop van mijn dag. Zelfs al is dat een dag waarop ik geen afspraken heb. Door mijn dag 's ochtends te plannen, geef ik mezelf houvast. Als ik dat niet doe, kan het gebeuren dat mijn ochtendritueel tot 's middags duurt, zonder dat ik dat wilde. Nu combineer ik dus het beste van twee werelden. Noem het gerust Yin (het vrouwelijke) en Yang (het mannelijke). Zo gebeurt het bijvoorbeeld dat ik inplan om van 13 tot 14 uur een dutje te doen. Of van 15.30 tot 17 uur een wandeling waarin ik een proces induik. Maar evengoed plan ik voortaan in wanneer ik ga nieuwsbrieven schrijven (nu dus) en voorzie ik een vast half uur per dag om mijn administratie op orde te houden. En ik merk dat mijn dagen daardoor anders voelen. Ik voel meer voldoening. Voel me daardoor steviger in mijzelf. Voor me energieker.

En ik heb echt het gevoel de regie in handen te hebben.

Ja, ook als ik een blok van 6 uur inplan om naar de kapper en de massagetafel te gaan ;-) Ik nodig je uit het ook eens te proberen. Je weerstand en de foutieve overtuiging dat je 'geen echte vrouw' meer bent overboord te gooien. (ten minste: dat oordeel had ik) Ervaar hoeveel deugd het jou ook zou kunnen doen om het verloop van je dagen in te plannen met een agenda erbij. Oepsie. En nu moet ik stoppen. Want zo dadelijk ga ik een mooie Facebookpost maken voor de zaak van een lieve klant van mij. Planning is alles ;-)

Krachtige, edoch vrouwelijke groet,

Katya

PS Kan je wat extra steun gebruiken in het aanboren van je mannelijke energie in je zaak? In het jezelf ver'mannen' om dingen ook écht te gaan DOEN? Dan beveel ik je heel warm mijn ochtendtraject 'Ik ben de baas' aan .... Dat start aanstaande maandag 5 november. 's Morgens om 8.30 uur (ipv 6.30 uur)


Recente berichten