Geef jij makkelijk een grens aan?

Wanneer gaf jij voor 't laatst een grens aan? En hoe was dat voor je? Vind je het makkelijk om 'nee' te zeggen of doe jij ook je best om van je innerlijke 'nee' toch maar een 'ja' te maken? Dat laatste deed ik lange tijd. Hééééél lange tijd. Het lukte me gewoonweg niet voor mezelf te kiezen. En op een liefdevolle manier 'nee' te zeggen tegen iets of iemand. Wat er bij mij dan gebeurde, is uit te leggen in een paar stappen. Misschien herken jij je er ook in? 1. Je voelt eigenlijk geen 'ja' 2. Je probeert in jezelf tegenargumenten te vinden om van die 'nee' die je voelt, toch maar een 'ja' te maken. 3. Je veroordeelt jezelf op verschillende manieren. Enkele van mijn eigen top-3 zelfoordelen zijn: -Je bent egoïstisch, Katya. Je mag best eens iets doen voor een ander. -Doe wat harder je best, Katya, kijk in de spiegel, er is vast iets wat je niet ziet. -Wees eens wat minder dominant, Katya, en DOE het gewoon. 4. Je voelt stilletjes aan een 'ja, maar' en verliest jezelf op deze manier. Je bent dus jezelf niet trouw en bent gericht op de ander(en) en zijn of haar behoeftes. Je verliest dus de regie. Bent niet meer de baas over jezelf. 5. Je gaat over je grenzen. Doet dus eigenlijk iets ten koste van jezelf en voelt je moe, leeg, maar ook BOOS van binnen. Omdat je jezelf in de steek liet. Dat proces heb ik ein.de.loos herhaald. Omdat ik het zo enorm moeilijk vond mezelf serieus te nemen en dus aan te geven wat ik wél wilde en niet wilde. Dat is gelukkig veranderd. Nog niet altijd, maar toch al voor 80% van de tijd ;-) Hoe ik dat voor elkaar gekregen heb? Eigenlijk heel eenvoudig. Door te doen wat ik ga initiëren tijdens mijn vijfdaagse 'Ik ben de baas'.

Door in de eerste plaats ervoor te kiezen ELKE ochtend IN mijn lichaam plaats te nemen, dicht bij mezelf te zijn. Daar, lieve vrouw, zit namelijk ons fundament. Onze innerlijke vrijheid en onze kracht. Als we daarmee verbonden zijn, is het helemaal niet eng of moeilijk om voor jezelf op te komen en voor jezelf te gaan staan. Dan ben je daadwerkelijk de BAAS in je eigen leven. En dus ook over jezelf. Je zaak. Je relaties. Je tijd. Je smartphone ... Als jij het ook erg lastig vindt om écht goed voor jezelf te zorgen, Als jij de neiging hebt om maar meteen 'ja' te zeggen, zonder echt te voelen of die 'ja' er wel is

Als jij bang bent dat de ander jou niet meer leuk vindt als jij voor jezelf gaat zorgen,

echt ... dan wil je mijn online ochtendtraject niet missen. Het gaat je ZO VEEL opleveren. Dat BELOOF ik je echt! Van 5 tot 9 november Elke ochtend van 8.30 tot 8.55 uur (dus niet om 6.30 uur, zoals eerst vermeld) in een besloten Facebookgroep met vrouwen elke ochtend krachtige oefeningen en inspiratie om krachtig de regie over de dag die voor je ligt én jezelf in handen te nemen. Niet vanuit hardheid, maar vanuit LIEFDE voor jezelf. Investering: 33 euro (+btw) Inclusief audio-opnames, zodat je nadien zelf verder kunt. Aanmelden via www.bezieldezaken.be/shop

Veel liefs, Katya x PS Dit traject is er voor ondernemende vrouwen. In de brede zin van het woord. Ook al heb je geen eigen zaak .... jouw leven is hoe dan ook jouw business! x