Als ik morgen dood zou gaan ...


Als ik morgen dood zou gaan, zou ik geen spijt hebben over dingen die ik niet heb gedaan. Ik weet het, lieve lezer, er zit best wel wat lading op deze zin, hé. Maar toch is het écht zo. Stel dat mijn leven morgen zou eindigen, kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat er niets is wat ik had willen doen, maar niet heb gedaan.

*Ik heb twee prachtige dochters op de wereld gezet. *Ik heb het aangedurfd om zelfstandig ondernemer te worden, zodat ik mijn 'eigen ding' in 'mijn eigen tijd' op 'mijn eigen manier ' kan doen. *Ik heb de pijn van mijn misbruikverleden grotendeels verwerkt en laat me er minder dan ooit door leiden. *Ik durf voluit gaan voor de man waarvan ik zielsveel van houd en

de relatie die mij vervult. *Ik heb leren houden van mezelf, zodat ik tevreden ben met wie ik ben. *Ik heb de reizen gemaakt die ik wilde maken.

En weet je wat de rode draad doorheen al deze dingen is? Juist, ja: VERLANGEN ... De dingen die mij de meeste voldoening geven, zijn ooit allemaal vanuit een verlangen ontstaan. Lief mens, hoe zit het bij jou? Op deze grijze zaterdagmiddag nodig ik jou uit om hier ook eens bij stil te staan. Misschien vind je het nutteloos en onnodig zwaar, maar zo hoeft het niet te zijn .... Durf eens eerlijk zijn met jezelf: Stel dat jij morgen zou horen dat je leven binnenkort eindigt, wat voor gevoel brengt dat dan bij jou teweeg? Zijn er dingen waarvan je spijt hebt dat je ze niet hebt gedaan? Zaken die je ergens wel wilde doen, maar gewoonweg niet durfde? Omdat je dacht dat het niet mogelijk was of het gewoon iets te wishfull thinking was, naar jouw gevoel? Dat, ja dat, raakt 100% aan mijn missie! Ik wil dat mensen aan het eind van hun leven geen spijt hebben van dingen die ze niet hebben gedaan, maar wel wilden doen, maar niet durfden. Ongeacht hun verleden. Echt! Hier ga ik voor door het vuur. Altijd al gedaan, eigenlijk, maar ik zag het nooit zo scherp als nu.


Recente berichten