Geef mij maar vis. Of nee, doe toch maar vlees ... Of bij nader inzien ....


'Als je me nu zou vragen wat ik zou willen, waar ik behoefte aan heb ... pfff ... ik zou het bij God niet weten...' Dat waren de woorden van een prachtige, krachtige vrouw die ik gisteren tijdens een coachingssessie op bezoek had. Haar woorden raakten me, want ik weet precies hoe dat voelt om niet te weten wat je wil. Je kan je de vraag stellen of dat erg is ... niet weten waarnaar je verlangt. Ik vond dat in elk geval heel erg vroeger, want ik had het gevoel dat mijn leven voorbij gleed, van hoogtepunt naar hoogtepunt, maar ik kon er weinig of geen voldoening uithalen. Ik had het gevoel dat ik 'zomaar wat deed' en aan de buitenkant zag het er heel mooi en tof uit, maar de vervulling in mezelf die bleef uit. Voor mij is durven verlangen, of meer nog: kunnen verlangen life-changing geweest. Ik herinner mij nog mijn allereerste Passietest (mijn latere Sleuteltest) die van mij werd afgenomen tijdens een week vrijwilligerswerk in Frankrijk. Mijn wereld stond op zijn kop. Alleen nog maar van het durven toelaten van mijn verlangens. Voor het eerst zag ik een beetje licht in de duisternis en ging ik beseffen dat ik blijkbaar een keuze heb over hoe ik mijn leven zou inrichten.

Daarvoor had ik echt geen idee. Ik ging ervan uit dat ik eigenlijk voortdurend in de overgave moest zijn en moest nemen wat er kwam. Of ik het nu wilde of niet. Ik dacht echt dat het zo moest. Sinds ik steeds dieper in mijn eigen verlangens ben gedoken, neemt mijn leven steeds meer vorm aan op een manier zoals ik dat wil. Zaken die voor mij wezenlijk waren heb ik serieus genomen en stap voor stap heb ik naar het fluisteren van mijn hart durven luisteren. En omdat ik zelf van zo ver kom en de pijn zelf ook gevoeld heb van het doelloos rondzwerven van hier naar daar, het wegvluchten in fantasieën en dagdromerij of het opzetten van onechte maskers om toch maar af en toe glimpen te kunnen voelen van iets dat op geluk lijkt, gun ik het gewoon IEDEREEN om in contact te zijn met haar of zijn verlangen. Voor mij is het echt de generator die onze levensvonk ontsteekt en ons doet straelen! Anders dan ik vroeger deed, ga ik er niet meer aan hangen en ga ik mijn enthousiasme niet meer overweldigend over je uitstrooien (soms nog wel, ik geef het toe ;-)), maar vanuit mijn open en grote hart, wil ik het je oprecht toewensen. Vind jouw manier om weer bij je verlangen te komen. En laat het een kompas zijn in je leven. Stop het niet langer weg of voel je er niet langer schuldig over. Geloof in jezelf, je verlangens en je dromen. En als je voelt dat ik degene ben die jou op weg kan helpen, reik uit. Er zijn verschillende mogelijkheden. Volgende week start ik met een fijn initiatief in een online groep, daar lees je hier alles over. En individueel kan je ook bij me langskomen om in een individuele sessie je sluiers te doorprikken die jou nu weghouden van je verlangen .... en dus ook je BEZIELING! <3 Heel veel liefs, Katya

#verlangen