Wat een teleurstelling!

Ik ben er niet bij: bij de laatste 70 bedrijven die volgende week een pitch mogen gaan houden bij Birdhouse. Ik had zo'n brandend verlangen gevoeld om de jury mee te nemen in mijn enthousiaste verhaal dat ik er eigenlijk al zeker van was dat ik er bij zou zijn. BAM! Toen ik het bericht las dat ik er niet bij was, zat ik in de Parkeerwinkel en ik geef vol toe: mijn adem stokte en ik moest mezelf herpakken om de dame achter het loket te woord te staan. Zoals ik gisteren al schreef: ik wilde mijn teleurstelling doorvoelen. Dus niet zoals bij The Voice, gaan zeggen dat deelnemen belangrijker is dan winnen en dat ik dus al blij ben met de ervaring van het indienen van zo'n dossier. Gisteravond was ik nog steeds uit mijn lood geslagen en daar was ik mij heel goed van bewust. Een boel spoken passeerden de revue: -Katya, je moddert maar wat aan -Katya, je lijdt aan hoogmoed -Katya, je bent een prutserke -Katya, waarom niet opnieuw ergens in loondienst gaan? -Katya, je bent mislukt -Katya, je leidt aan gezichtsverlies en gaat af als een gieter (ja, vooral ook die!) Ja, dat gebeurt er dus, hé. En dat is dus ook exact de reden waarom we vaak niet vol in ons verlangen durven te gaan staan: als het niet vervuld wordt en je doorvoelt echt wat dat met je doet, kom je dus stukken tegen die je liever niet tegenkomt. Dat is meteen ook de reden waarom vele mensen hun verlangens goed hebben weggestopt. Dat merk ik ook bij klanten die ik over de vloer krijg voor een Sleuteltest. Zo'n test nodigt uit echt de diepte in te gaan over wat je nu precies wil. Waar je naar verlangt. En wat jou dient. Vaak duurt het meer dan een half uur voordat mensen ook maar iets van een verlangen kunnen benoemen. Voor ik met dit werk begon, was dat bij mij ook zo. Mijn verlangens zaten zo diep weggestopt en het resultaat was dat ik me vooral liet leiden door andere mensen hun verlangens. Zo had ik het geleerd. Maar goed, om dan even terug te komen naar het nu. Hoe voel ik me nu? Beter. Ik ben door de lagen van de teleurstelling gegaan en voel me nu rustig bij mezelf, al komt er soms nog wel een kleine pijnscheut boven. Ik laat het er zijn en ga gewoon door met waar ik in geloof en waar ik blij van word. De reden waarom ik niet door de selectie ben geraakt zou te maken kunnen hebben met het feit dat ik mijn concurrenten niet genoeg ken en kan inschatten. Dat ik de 'markt' niet genoeg in kaart heb gebracht. Dat klopt, ja. En dat is ook juist wat ik niet wil doen. Ik wil niet strategisch handelen in functie van hoe anderen het doen. Ik wil mijn eigen koers varen. Mezelf zijn. En vooral dicht bij mijn eigen bezieling blijven. Lieve groet, Katya


Recente berichten