Aaaaaah, ik wil het zo graag!

Het wordt een spannende dag vandaag. Het is nog maar half acht en ik heb al kriebels in mijn buik. Vandaag hoor ik of Bezielde Zaken één van de 70 bedrijven is die volgende week mag gaan pitchen voor een jury van Birdhouse. Aaaaah ... wat zou ik dat graag willen doen: mijn podium pakken en zo'n jury meenemen in mijn stralend enthousiasme. Ik zie mezelf al staan. Ik voel mezelf al staan: rode wangen, misschien wat vlekjes in mijn hals van de zenuwen, ogen als kolen, vuur in mijn buik en heeeeel blij. Ik heb daarnet een visualisatie gedaan waarbij ik tot in de toppen van mijn tenen kon voelen hoe graag ik dit wil. En dit is echt nieuw voor mij. Niet zozeer het enthousiasmeren, maar wel het DURVEN WILLEN.

Het toestaan van mijn verlangen. Bereid te zijn de teleurstelling te voelen als ik er niet bij zou zijn. Ook tot in de toppen van mijn tenen.

Het is net die mogelijke teleurstelling die veel mensen weghoudt van 'durven verlangen'. Het kan zoooo enorm kwetsbaar zijn te verlangen naar iets met het risico het niet te krijgen. Pffff. Je ziet het ook vaak in programma's als 'The Voice'. Hoe het niet doorgaan naar de volgende ronde snel wordt weggewuifd met de woorden: 'Ik ben toch tevreden met mijn prestatie.' of 'Ik heb er veel van geleerd' of 'Volgend jaar doe ik weer mee'. Gewoon omdat het zo kwetsbaar voelt om je teleurstelling te uiten.

Het is mijn missie om mensen te laten inzien dat ze tot zoveel meer in staat zijn dan ze zelf geloven. Dat er zoveel meer voor ze mogelijk is dan ze nu doen. Dat ze echt schitterende, krachtige wezens zijn die zichzelf het aller-aller-allerbeste mogen gunnen.

En ... de eerste stap daarin is dus: DURVEN WILLEN. Durven voelen waar je naar verlangt. Waarnaar je hunkert.

Ik had bij mezelf gemerkt dat ik de laatste tijd wat jaloers was op heel succesvolle ondernemers. Als ik een filmpje of blog op Facebook voorbij zag komen, klikte ik 'm snel weg. Ging er mijn oordeel op projecteren.In feite kan ik nu erkennen dat ik wil zijn als hen. Ik verlang er ook naar een supersuccesvol bedrijf te hebben, een pionier te zijn in een nieuw soort ondernemerschap vanuit bezieling en vreugde. Helemaal mijzelf te zijn en 100% te stra(e)len. Net als zij dus. Maar oké, dat had toch wat voeten in de aarde om ook dat te DURVEN WILLEN.

Ik houd het hier bij en ga zo aan het werk. Zin in. En mijn verlangen naar dat pitchen neem ik mee. En als ik er niet bij ben, lezen jullie morgen waarschijnlijk een blog over 'teleurstelling voelen en de deur open houden voor andere mogelijkheden' ;-)

Fijne dag allemaal!

Liefs, Katya

PS Vanavond of morgen komt mijn event rond de 'brief met Blauwe Maan' online. Ook zo'n zin in. Ook hierin draait het om: DURVEN WILLEN. Durven dromen over het leven dat je in 2020 wil leiden. JOEHOE!!