Bezieling = vreugde = wonderen


Wat gebeurt er als je je project neerzet vanuit je bezieling? Dan verschijnt er vreugde in je ondernemerschap. En als je onderneemt vanuit vreugde, dan open je de deur voor wonderen. En wat zijn wonderen? Inspiratie. Kansen die je tot nu toe niet voor mogelijk hield. Co-creaties en flow. En ook omzet, ja. En nee, lieve mensen, dit is niet het zoveelste cliché op rij over 'je passie leven'. Het is gewoon zo. Wie zegt dat? Ik. Dat weet je.

Maar ook de ondernemers met wie ik mag werken. Deze week nog verscheen er een mooi voorbeeld in de pers.

Bioshop en de Wieltjeshoeve slaan de handen in elkaar en gaan samen de beste biogroenten in Turnhout en verre omstreken aanbieden. Zo'n samenwerking ontstaat niet 'zomaar'. Zo'n samenwerking ontstaat doordat mensen er bewust voor gekozen hebben om vanuit hun diepste bezieling hun zaak te runnen. Omdat ze hebben gemerkt dat het 'andere', het bedachte, niet werkt. Omdat ze de balans naar vreugde willen laten overhellen, ook al weten ze soms niet waartoe alles leidt. Dat weet je als ondernemer nooit, hoe sterk je businessplan ook is. Het enige dat je weet, is of dingen je blij maken. Of niet. Het tegenovergestelde is ook waar en dan spreek ik even over mezelf. Ik heb de afgelopen tijd gemerkt dat ik mezelf wilde vastzetten in mijn vakgebied dat ik 'goed ken'. Wat ik ook merkte, was dat mijn vreugde afnam. En dus ook de flow in mijn bedrijf. Het vraagt elke dag opnieuw een bewuste keuze: 'Doe ik wat ik goed kan of doe ik datgene waar ik blij van word?' En dat is niet perse altijd hetzelfde. Ik ben goed in communicatie en schrijven, maar waar ik nog enthousiaster van word en toevallig nog beter in ben, is het blootleggen van iemands bezieling. De sluiers weghalen die bovenop die sprankelende vreugde zit. Ik moet daar niets voor doen, blijkbaar is dat mijn unieke gave in deze wereld. De communicatie die daarop volgt, verloopt dan moeiteloos en wordt gedreven door de bezielingsmotor die volop draait. En dan word ik er wél blij van!! Die gave van mij, met mijn neus voor alles wat naar bezieling ruikt, zal binnenkort de basis van mijn vernieuwde aanbod. Binnenkort online te bekijken én te boeken, maar .... kan je zo lang niet wachten en **Voel jij ook dat je wel doet wat je goed kunt, maar dat de immense vreugde die je in het begin voelde een beetje opdroogt? **Kan je soms niet stoppen met piekeren over het 'wat', het 'hoe' en het 'wanneer'? **Heb je vele ideeën, maar krijg je ze niet van de grond? **Primeert de chaos vaak en snak je naar RUST? Dan is de kans groot dat je niet KNAL op je bezieling zit. Ik kan je daarbij helpen. In een intensieve sessie van een halve dag. Een sessie die GOUD waard is en die het fundament vormt van je zaak. Je bezielde zaak! Als je bij me buiten stapt, weet je wat je te doen staat. En dat voelt goed! En opent de deur naar ... juist: WONDEREN!

#passie #bezieling #ondernemen