Merlijn Wolsink, tovenaar


Keuze creëert ...

.... en is tegelijk één van de veelgebruikte quotes van Merlijn Wolsink, de blonde jonge beachgod die sinds kort mijn leven verrijkt en mij meeneemt naar magische plekken waarvan ik niet wist dat ze bestonden.

Ha ha ... ik hoor jullie denken ... Nee ... niet 'die' plekken ... wél plekken IN mezelf.

Dankzij Merlijn en zijn visie die ik leer kennen via een online programma, voel ik mij deze weken gelukkiger dan ik mij ooit heb durven voelen. Dat komt omdat ik eindelijk een tool heb gevonden die mij toelaat los te komen van mijn drama. Mijn soap, mijn telenovelle.

Ik heb me vaak afgevraagd waarom ik maar steeds het gevoel had in de startblokken te blijven steken. Diep in mijzelf voelde ik dat het niet klopte of zo. Dat een taaie, zuigende laag mij ervan weerhield gewoon gelukkig te zijn. Altijd was er wel één of andere zorg of bekommernis waarmee ik mezelf onderuit piekerde.

Alsof ik het drama naar me toetrok. Me op een bepaalde manier altijd wel zorgen wilde maken over IETS.

Gelukkig zijn? Nog niet. Want wat dan met probleem X? Of hoofdbreker Y?

Tot ...

Ik dus Merlijn ontmoette. En hij me leerde dat ik mag kiezen. Kan kiezen. Elke 10 seconden. Dat maakt het behapbaar. Te overzien.

Als een zorg, een heftige emotie of een diepe pijn mij weer overspoelt, bevraag ik mijzelf: wat kies ik de komende 10 seconden? Welke keuze wil ik maken? Waar geef ik energie aan? Wetende dat mijn KEUZE CREEERT.

Keuze creëert. Kansen. Mogelijkheden. Het helpt de regie in handen te houden.

Een heel praktisch voorbeeld waar ik me deze week van bewust was ...

Ik kreeg op woensdag bericht dat ik gauw twee artikels mag schrijven voor 365 Dagen Succesvol. Dat nieuws maakte de faalangst in mij meteen weer wakker. Vragen als 'Kan ik eigenlijk wel schrijven? Ben ik wel interessant genoeg? Wie zit nu op mij te wachten?'.

Dat dus.

En zoals ik dan gewoonlijk zou doen, was ik al op zoek naar een Facebookplaatje dat ik kon posten bij het zinnetje 'Ai, ai, ai ... de faalangst wordt weer wakker. Kan ik eigenlijk wel schrijven?' In de hoop van jullie allemaal bevestiging te krijgen dat ik wel degelijk een gouden (oei, klopt dit wel? ;-) pen heb.

Tot de mantra van Merlijn in mijn hoofd klonk: 'Keuze creëert.' Dus ik bevroeg mijzelf: 'Welke keuze wil ik maken?' 'Als ik er nu voor kies deze post te doen, wat voor energie genereer ik dan?' Wat houd ik dan in stand?

Maar hoow .... eenvoudig was dit niet. De neiging om toch via 'drama' naar aandacht te bedelen, was heel erg groot. Ik moest een paar keer diep ademen om echt de keuze te kunnen maken om in mezelf te geloven.

Maar toen ik het taaie web eenmaal had open kunnen scheuren, kwam er zo'n kracht vrij. Dat en vooral ook vreugde!

En begreep ik in één klap waarover dit gaat.

Het voelt zo bevrijdend om te weten dat ik elke 10 seconden kan kiezen. En natuurlijk wist ik dat wel met mijn hoofd, maar tot nu toe was ik er gewoon nog niet aan toe.

En had ik mijn verhalen dat ik me boos, verdrietig, woedend, weemoedig of geraakt voelde, nodig om te overleven.

Onder het mom van 'kwetsbaar durven zijn', kan ik nu in liefde aan mezelf erkennen dat ik gewoon bevestiging van anderen nodig had. Waar niets mis mee is.

Alleen ... ik ben blij dat ik deze blog nu schrijf omdat mijn hart overloopt van dankbaarheid en enthousiasme over het werk van Merlijn. En niet omdat ik naar jullie likejes zit te hengelen ;-)

#ondernemen #passie #leven