Bang meisje wordt avonturier


Niets wat mij momenteel zo uitdaagt in het leven als het ondernemerschap. Of eigenlijk past het beter om te zeggen 'uitnodigt'. Het fulltime ondernemerschap nodigt mij uit. Het nodigt mij uit mijn grenzen te verleggen, barrières te doorbreken, oude angsten aan te kijken en ... te geloven in mijzelf en wie ik ben. Ik ben iemand die altijd extreem veel veiligheid heeft nodig gehad om te kunnen overleven. Als kind kende ik alle nummerplaten van de buren uit mijn hoofd omdat die mij houvast gaven. Toen ik op kamers ging studeren, keek ik elke avond klokslag om 19 uur naar Neighbours; dat gaf me een veilig gevoel. En toen ik in mijn volwassen leven een wereldreis maakte met mijn toenmalige partner was mijn zakkalender mijn rots in de branding. Oké ... en toch ben ik het die de afgelopen jaren bewust de onveiligheid opzocht en maar bleef opzoeken. Omdat ik niet anders kon. Het begon met een soloreis naar India als voorbereiding van mijn grootste sprong ooit: het loslaten van mijn job in loondienst bij een openbaar bestuur. Een superveilige werkgever dus. Hoe valt dat te rijmen met iemand die altijd bang is geweest? Altijd doemscenario's in haar hoofd afspeelde? Altijd uitging van het ergste en bij tijden panisch was bij nieuwe en onbekende situaties? Dat komt omdat het leven mij - ons allemaal trouwens - uitnodigt weer te worden wie ik in wezen ben. Ik ben niet bang geboren, ik ben het geworden. En om weer voluit uit te kunnen groeien tot die onbevreesde, sprankelende, enthousiaste Katya, waren er stappen nodig. Het leven 'trok' als het ware aan mij om mij uit mijn comfortzone te tillen. En het is daarin geslaagd: ik ben uit mijn comfortzone. En soms voel ik me daar comfortabel en soms voelt het als een nachtmerrie. Dat durf ik eerlijk zeggen. Maar, oh, wat ben ik blij dit proces te mogen aangaan. Mezelf te mogen stretchen in durven vertrouwen in mezelf. In durven succesvol zijn. In durven klanten ontvangen die met mij willen werken. Grote glimlach op mijn gezicht nu. Omdat ik de kans krijg om mijn taaie blokkades één voor één door te gaan. Elke 10 seconden opnieuw een keuze te maken voor vertrouwen en de sprankeling die ik in wezen ben. Ik zeg het aan mijn klanten en ook aan mezelf: het ondernemerschap, het vormgeven en uitdragen van een project, is een grote uitnodiging om JEZELF vorm te geven. Om laag voor laag die ui af te pellen, tot de kern in jezelf voelbaar is. En ja, daar krijg je soms traanogen van.

Geef jij ook vorm aan een project of droom je ervan je baan op te zeggen omdat ook jij de roep van je hart hoort? Ik kan je daarbij helpen. Een tijdje naast je lopen om samen onze schouders onder je onderneming te zetten. Ik coach je doorheen je blokkades, zodat de weg open ligt om met enthousiasme, vreugde en bezieling je project met de wereld te delen. De bezielde communicatieacties die we inzetten, ondersteunen en helpen je tegelijk om tevoorschijn te komen en te stralen!

#passie #ondernemen #kwetsbaarheid