Wat te doen als niemand je posts liket?


Je krijgt een geweldig idee dat je met de hele wereld wil delen. Je maakt een Facebookpost waar je superblij mee bent. Je moedigt mensen aan te like en te sharen. Je ziet dat het stil blijft. En na een halve dag is het nog even stil. Mensen liken je post niet, laat staan dat ze hem sharen. Je schaamt je en zou willen dat je 'er nooit aan begonnen was'. Herkenbaar? Voor heel veel mensen wel. Enthousiaste mensen, mensen met prachtige projecten. Die echt een verschil kunnen maken. Natuurlijk kan je een schrijfcursus gaan volgen om je taal scherper te maken. Natuurlijk kan je de statistieken van je Facebookpagina gaan uitpluizen om te zien wanneer je doelgroep meestal online is. En uiteraard check je of je post SEO-proof is. Allemaal belangrijk. Doe ik zelf ook, maar ..... Wat nog belangrijker is, essentieel eigenlijk, is dat je bij jezelf voelt met wat voor gevoel, met wat voor energie, jij je post doet. Vind je het eng jezelf te laten zien? Schaam je jezelf over de dingen waarmee je bezig bent? Denk je op voorhand al dat het je toch niet zal lukken? Wees er dan maar zeker van dat de reacties op je post evenredig zullen zijn. In het leven is alles een afspiegeling van je innerlijke wereld. Dus ja, ook reacties op communicatie-acties. Als ik een slechte dag heb, waarin ik bang ben over mijn financiën en de stap (ontslag genomen) die ik gezet heb, geraak ik in de kramp. Mijn lijf verkrampt zich, er komt zwaarte in mijn keel en mijn hart trekt zich samen. Als ik dus vanuit die staat van zijn een post doe .... inderdaad .... je raadt het: de reacties blijven uit. Omdat mensen onbewust voelen welke energie erachter zit. De verkramping die ik voel breng ik - niet verbaal - over. Hoe mooi mijn woorden ook zijn, als ik ze niet met een open hart en vanuit authentiek enthousiasme post, komt er geen reactie. Op die momenten ga ik dus eerst naar binnen. Maak ik contact met mijn angsten of oordelen en geef ik ze de ruimte om te gaan. Zodat ik weer contact kan maken met mijn sprankelende enthousiasme. Mijn bezieling dus. En ik raad jou aan hetzelfde te doen ... Ben jij ondernemer of heb jij een project dat je met de wereld wil delen? Dan adviseer ik je om bij elke actie die je doet, eerst even de blik naar binnen te keren. Om jezelf te bevragen hoe je erbij zit. Misschien ben je wel bang om jezelf te laten zien? Of misschien spelen je negatieve doemgedachten je wel parten? Of voel je je innerlijk verlamd door onzekerheid en schaamte? Kijk er naar en ontvang jezelf hierin en maak nadien een andere keuze. Maak de keuze om dwars door je angsten heen te gaan en je toch te laten zien. De juiste woorden zullen als vanzelf volgen, vanuit jouw grenzeloze enthousiasme! Deze blog heb ik geschreven naar aanleiding van een vraag van één van de deelnemers aan het Vliegende Starttraject. Stuk voor stuk mensen die vanuit hun volle bezieling met succes hun project willen neerzetten. Ik help hen niet alleen met praktische communicatietips, maar vooral ook met het doorbreken van hun blokkades die hun succes in de weg zitten. Zij beseffen dat het succes in hun onderneming in henzelf begint. Hoe opener, vrijer, oordeellozer jij bent als het aankomt op het neerzetten van je project, des te meer reacties dat genereert in je zaak. Zo binnen, zo buiten ... Gun jij jezelf ook een Vliegende Start in het neerzetten van je project door eerst je innerlijke blokkades aan te kijken en te overstijgen? De weg vrij te maken voor jouw succes en sprankelende bezieling? Yes! Je kan nog steeds instappen: -een halve dag 1 op 1 met mij om de vinger op jouw grootste blokkades te leggen én te doorbreken -twee maanden advies in een besloten Facebookgroep op gebied van praktische communicatie, maar ook op persoonlijke thema's die je ervan weerhouden met bezieling naar buiten te treden -verbinding met een groep gelijkgestemden, allemaal mensen die hetzelfde willen: vreugde, blijdschap én succes bij het 100% bezield neerzetten van hun mooie project. Je investering bedraagt 165 euro (excl BTW) als je instapt voor 7 augustus. Vanaf 8 augustus betaal je 250 euro.

Meer weten? katya@bezieldezaken.be

#bezieldecommunicatie #facebook