Perfectie raakt niemand. Enthousiasme wel.


De vorm van jouw communicatieboodschap is ondergeschikt aan de toon ervan.

Prima als je de perfecte woorden kunt vinden om je boodschap voelbaar te maken, super als je met een perfecte dictie een filmopname voor op Youtube maakt en al helemaal fantastisch als je het geld hebt om 4 000 euro te betalen voor een website die er top uitziet. Echt, die dingen kunnen een verschil maken. Dat hoor je me niet zeggen. Ik kan zelf enorm blij worden van woorden die haarfijn kloppen en perfect een boodschap met gevoel kunnen overbrengen. Maar ..... de basis van elke communicatieactie die je doet, is in de eerste plaats enthousiasme. Bezieling. Gevoel. Dat overbrengen. Mensen laten meegenieten van de blijdschap die jij voelt bij de dingen die je doet. Een glimlach genereren. Goesting. Om te komen. En te kopen. Hoe perfect je communicatieacties er ook uitzien, zonder bezieling en enthousiasme, ontbreekt er iets. Perfectie raakt niemand. Menselijk enthousiasme wel. En daar draait Bezielde Zaken om. Ik moedig mensen aan om dwars door hun onzekerheden, blokkades, angsten en twijfels te breken om nadien VOLUIT hun boodschap de wereld in te sturen. Vaak doe ik dat samen met hen en geven we dus als partners vorm aan een mooi communicatieverhaal. Dat is super-superleuk om te doen, maar helemaal blij word ik als mensen na een tijd voelen er klaar voor te zijn stukjes van hun communicatie in eigen handen te nemen. Als ze er klaar voor zijn hun enthousiasme vol met de wereld te delen. Als angsten en onzekerheden zijn aangekeken en de weg open ligt om met passie en bezieling naar buiten te treden. Gerda Keysers is zo iemand. Iemand die mij vorige week vertelde dat ze het eens wilde proberen om 'alleen' haar Facebookposts te doen. Ik ben al een tijdje met Gerda onderweg en samen hebben we de muurtjes die haar blokkades hadden opgeworpen, neergehaald. Dat heeft geresulteerd in een nieuw winkelconcept, waardoor ze nu haar grootste vreugde - creatief bezig zijn en mensen een geluksmomentje bezorgen - vormgeeft. Ik heb een paar maanden haar Facebookposts verzorgd en ook een artikel over haar Gelukswinkeltje geschreven en maakte daarbij steeds de communicatievertaalslag vanuit haar bezieling en enthousiasme. Tot vorige week dus. Toen werd ik opeens blij verrast toen ik een super-originele Facebookpost zag verschijnen die alleen Gerda kon bedenken. En niet ik, ook al ben ik de communicatiedeskundige.

Het was een actie die ontsproten was vanuit haar eigen enthousiasme. Een actie die een gevolg was van blokkades die doorbroken waren, waardoor ze nu voluit naar buiten durft te treden met haar communicatie. Ik ben echt zo fier op haar!!

En oké, ik had misschien andere, 'perfectere', woorden kunnen bedenken, maar zoals ik al zei: het gaat om het enthousiasme. In de eerste plaats.

Het DURVEN naar buiten komen. De blijdschap die ze zelf kon voelen tastbaar en voelbaar maken voor haar (toekomstige) klanten.

We spraken af dat ik als een coach aan de zijlijn nog met Gerda zal meedenken, maar dat ze vanaf nu zelf de uitvoering van haar Facebookposts zal doen.

Dat maakt me superblij! Het besef dat ik iemand die zo graag haar droom wilde leven heb kunnen helpen om het ook effectief te gaan doen. Die ik heb kunnen helpen door beperkende blokkades te breken, zodat blijdschap, bezieling en passie vrij spel konden krijgen!!! En daar zit dus mijn eigen bezieling ... mensen beetje bij beetje uit hun comfortzone tillen, zodat ze kunnen gaan doen waarvoor ze hier zijn en wat hen blij maakt! Fijne dag! GeluK Guldensporenlei 67 Turnhout