Nathalie Theys, expert in eetverslavingen


Nathalie Theys

Een gracieuze gazelle met de fierheid van een pauw …

Ik zag haar de afgelopen jaren regelmatig aan de schoolpoort, maar had toen nog geen idee wie ze was, laat staan waar ze mee bezig was. Het enige wat ik wel wist, is dat ik op een bepaalde manier naar haar toegetrokken werd. Ze had iets. Ze straalde iets uit. Het was haar vriendelijkheid die me keer op keer raakte.

Nu, een hele tijd later, ken ik Nathalie een stuk beter en weet ik waarom ze me bleef intrigeren: het is haar gracieuze kracht. Niet verslindend, niet overweldigend, wel goed gedoseerd. Sierlijk en verfijnd. En tegelijk sterk als staal.

Nathalie Theys heeft de meest ambitieuze missie die ik ooit heb gehoord: ze wil wereldwijd het schoonheidsideaal aan diggelen gooien. Ze wil komaf maken met het juk waaronder duizenden vrouwen gebukt gaan doordat ze zich in honderden bochten wringen om zich maar enigszins waardevol te voelen. Dat doet ze via de weg van de liefde en respect voor het lichaam. In zachtheid. Een zachtheid die Nathalie zo typeert voor mij. En toch … als ze begint te vertellen over wat haar drijft en waarom ze doet wat ze doet, verandert er iets in haar ogen. Haar stem wordt krachtiger. Haar blik intenser. Ik zie vurigheid. En ik hoor een enorm gepassioneerde vrouw aan het woord. Een vrouw die met een immense drive enorm goed weet waar ze voor staat.

Keer op keer heb ik diep respect voor de sterkte van Nathalie. Ze is voor mij een toonbeeld van hoe je kracht op een zachte manier kan gebruiken.

Ik moet nu aan riet denken. Rank en sierlijk riet dat tegelijk enorm sterk is. Het kan buigen en telkens je denkt ‘nu gaat het breken’, keert het sierlijk weer recht. Keer op keer. Met een ongeziene souplesse.

Nathalie is een vrouw met schoonheid. In de breedste zin van het woord. Ze is een voorbeeld voor mij. Omdat ze gaat voor haar dromen. Een toonbeeld van moed. Van doorzetten. Op haar manier: als een gracieuze gazelle en met de fierheid van een prachtige pauw.

www.nooitmeeropdieet.be